9 jocs en anglès per aprendre mentre juguem

Voleu que els vostres infants aprenguin anglès? Organitzeu-los una sessió de jocs en aquest idioma i, així, estaran en contacte en anglès a casa d’una mantera espontània i natural, sense adonar-se’n.

Les activitats lúdiques estimulen la intel·ligència dels infants i els permeten assimilar sense gaire esforç el vocabulari, la pronúncia i les estructures gramaticals simples. I, donat que són jocs, es pot començar quan els infants tenen 1 any.

A l’hora de seleccionar els jocs sempre s’ha de tenir en compte que l’element fonamental és la diversió i les relacions (amb l’adult i també amb els infants que hi participen). Obviament els jocs que s’hagin elegit han d’estar adaptats a les edats dels infants. És per això que hem dividit la nostra proposta per edats: d’1 a 3 anys (Infantil), de 3 a 8 anys (Primària).

Jocs en anglès per a infants petits (d’1 a 3 anys)

Witch calls colour

Aquest joc és un clàssic que és dels preferits entre els nens i nenes de tot el món. Witch calls colour us permetrà repassar els colors d’una manera simple i divertida. Com en català o en castellà, un infant farà de bruixa i escollirà un color: tota la resta hauran de córrer a tocar un objecte d’aquest mateix color abans que la bruixa els enxampi. Si els atrapa, el nen o la nena passarà a ser bruixa.

London bridge is falling down

Un altre joc molt simple basat en una cançó popular sobre el pont de Londres. Dos infants s’agafen de les mans amb els braços amunt, com si formessin un pont (el pont de Londres, de fet). Tots els altres infants van passant sota el pont cantant la cançó:

London Bridge is falling down,

falling down, falling down.

London Bridge is falling down,

My fair lady.

A l’última síl·laba de la paraula lady els dos infants que formen el pont baixen els seus braços atrapant un dels infants que hi passen per sota. Aquest infant quedarà eliminat o eliminada del joc. Guanya l’últim infant que aconsegueix passar per sota del pont sense quedar atrapat o atrapada.

Hide and seek

Aquest joc equival al nostre “Fet i amagar”. Aquest joc no precisa de moltes paraules, pel que és adequat per jugar amb infants més petitons. Poden aprendre a comptar fins a 10 en anglès i a utilitzar algunes expressions simples com “Ready or not, here I come!” quan s’ha acabat de comptar, o “Found you!” quan s’hagi trobat algun dels participants amagats.

 

Jocs en anglès per a infants de 3 a 8 anys

Bingo

Per què no jugar a un dels jocs més clàssics del Nadal i transformar-lo en un instrument per repassar en anglès? Estem parlant del bingo, un joc molt versàtil: en la versió tradicional permet repassar els números, però existeixen versions amb animals, plantes, objectes… De totes maneres, els infants tenen una forma amena i divertida de treballar el vocabulari en anglès. Quan, a més, tinguin totes les seves caselles completades podrà cridar: “Bingo!”, pronunciat com /ˈbɪŋgəʊ/.

Mystery box

El mistery box es fa servir en la metodologia Montessori per estimular el sentit del tacte. També es pot jugar en anglès per treballar les habilitats lingüístiques dels més petits i petites. El funcionament del joc és molt simple: s’introdueixen diversos objectes dins d’una caixa, es tanca i es realitzen diversos forats prou grans perquè hi càpiguen les mans dels infants. Cada infant haurà d’intentar esbrinar el màxim número d’objectes possibles, tot dient-los en anglès.

Chinese whispers

El joc del telèfon té la seva versió en anglès, Chinese whispers. Ja sabeu jugar, però us refresquem la memòria: els infants es posen en rotllana. Un d’ells comença el joc dient una frase en anglès a l’orella del nen o nena que hi ha al seu costat. Aquest infant haurà de repetir aquesta mateixa frase a l’orella de l’infant que tingui al seu costat i, així successivament fins arribar a l’últim infant del grup, el qual haurà de pronunciar en veu alta. La diversió del joc radica en què la frase que pronúncia l’últim jugador o jugadora és molt diferent a la frase inicial ja que es combinen i sumen els successius errors d’interpretació.

Last man standing

Aquest joc ajuda els infants a repassar algunes paraules en anglès. Primer de tot, s’ha d’escollir una categoria (colors, objectes, animals, plantes…). Els participants hauran de situar-se de peu en cercle i passar-se una pilota dient cadascun una paraula de la categoria que s’hagi escollit. Si un dels infants tarda més de cinc segons en dir una paraula, si la repeteix o la pronuncia de forma incorrecta, queda eliminat o eliminada i s’ha d’asseure al terra. Guanya l’últim infant que roman em peus, last man standing.

Simon says

La dinàmica d’aquest joc és simple però molt divertida. Els infants se situen en un cercle de peu i han de complir totes les accions que es proposen que venen introduïdes amb la frase “Simon says…” que pronunciarà la persona adulta. Tot infant que faci l’acció sense haver dit “Simon says…” quedarà eliminat i haurà d’asseure a terra. L’últim infant que queda dret guanya. Per exemple:

“Simon says… touch your ear!” – tots els infants han de tocar-se l’orella.

“Simon says… jump in the air!” – tots els infants han de saltar.

“Move like a snake” – qui es mogui com una serp deixarà de jugar perquè no s’ha dit “Simon says…”.

 

 

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>