Coneix l’Axelle: d’alumna a “teacher” a Kids&Us Poblenou

Hola! Em dic Axelle i tinc 20 anys. Ara fa 10 anys vaig entrar com a alumna al Kids&Us Poblenou, i aquest és el meu tercer any com a teacher.

Quan el nou centre va obrir al Poblenou, la meva mare va pensar que seria una bona idea que entrés en una acadèmia d’anglès, ja que jo començava a interessar-me per l’idioma.

A la meva classe a l’escola érem 25 alumnes i la meva professora ens feia la majoria de la classe en català! Així que imagineu la meva sorpresa en entrar a una classe on érem 6 i la professora parlava només en anglès, per a mi va ser tot un canvi!

Fins aquell moment jo havia treballat la gramàtica i el vocabulari a l’escola, però amb la Melissa (la meva professora) manteníem converses i jugàvem, una cosa que mai havia experimentat, ja que a l’escola en parlàvem ben poc, d’anglès. A poc a poc vaig anant obrint els ulls: estudiar anglès no només em servia per aprendre els diferents temps verbals, sinó que també em permetia conèixer gent i viatjar!

Les classes em van ajudar molt, ja que 2 anys després vaig marxar a fer un llarg viatge amb la meva família i vaig tenir l’experiència de poder utilitzar l’anglès per comunicar-me amb altra gent i per aprendre encara més coses.

En tornar a Barcelona, ja tenia 14 anys, vaig voler tornar a involucrar-me amb el Kids i ho vaig fer com ajudant a les colònies de l’estiu, les “Cool Off”, durant 2 setmanes. Em va encantar i m’ho vaig passar d’allò més bé amb els balls, les cançons, preparant les activitats del dia, i sobretot, ajudant els nens a conèixer l’anglès de la millor manera més natural possible.

Al cap de 2 estius més ajudant a les colònies ho tenia ben clar: volia ser professora del Kids&Us Poblenou i aportar la meva experiència a nous alumnes i que ells també poguessin descobrir com de meravellós era aprendre anglès fora de l’escola. I així ho vaig fer, vaig parlar amb la Núria (que era aleshores la directora del centre) i després d’unes entrevistes em van acceptar, i aquí estic 3 anys després, gaudint-ho com si fos el primer dia.

Ara ja fa 5 anys que estic a les colònies d’estiu i durant 2 anys també he acompanyat a grups de nens i nenes a l’estranger. Hem estat a Devon i a Dublín, i ens ho hem passat genial, convertint-se en unes experiències inoblidables tant pels nens com per a mi.

El meu objectiu com a professora és que tots els meus alumnes puguin gaudir de la llengua anglesa tant com ho he fet jo, i que s’adonin com els pot ajudar en la seva vida quotidiana, veure com els pot obrir la porta a conèixer nous països i, sobretot, a comunicar-se en el món on viuen.

Axelle, 2019

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>