Jocs en anglès per a nens i nenes

Els jocs en anglès són un recurs magnífic per repassar i aprendre vocabulari mentre els nostres infants es diverteixen. Si fins ara teníem reservades les sessions de joc en família per a les tardes de diumenge o els dies de pluja durant les vacances, la crisi del coronavirus ens ha brindat una multitud de moments per gaudir dels nostres infants.

Avui volem compartir amb vosaltres alguns dels jocs als que podeu jugar amb els vostres infants des de casa i, a més, sense deixar d’aprendre. Juguem?

Jocs en anglès per a nens i nenes

Els jocs en anglès que us proposem reforcen les quatre habilitats bàsiques que els infants han de dominar per aprendre un idioma: Grammar (Gramàtica), Vocabulary (Vocabulari), Spelling (Ortografia) i Reading (Lectura).

Amb els jocs de Gramàtica es millora l’expressió oral i escrita, així com la comprensió lectora. Els jocs de Vocabulari els permeten augmentar el coneixement de les paraules usades en diferents situacions habituals per a nens i nenes. Amb els jocs d’Ortografia s’aprèn a escriure correctament les paraules. Amb els jocs de Lectura els alumnes uneixen tots els coneixements adquirits i els apliquen a la lectura.

Us proposem alguns jocs divertits que us ajudaran a aprendre anglès de la manera que més us agrada, jugant!

 

naming-gameAquest és un gran joc per repassar vocabulari. Consisteix en asseure’s al terra formant un cercle i passant-se una pilota per torns. El jugador que rep la pilota ha de dir una paraula del tema que s’hagi proposat. Per exemple, es poden repassar els noms de les fruites, de material escolar, números, animals, o qualsevol altre tema que sigui familiar pels infants que tingui molt vocabulari. Els infants amb més domini d’anglès poden variar el joc fent una frase amb les paraules escollides.

 

guessing-gameEn aquest joc es posaran molts objectes diferents en una cistella sense que els jugadors els vegin. Es tapen els ulls del jugador que participarà amb un mocador. El jugador s’acosta, agafa un objecte i, amb el tacte, ha d’endevinar l’objecte que ha agafat. Ha de dir la paraula en veu alta i lletrejar-la. Us recomanem que els nens i les nenes que juguin sàpiguen com es diuen tots els objectes que estiguin a la cistella.

 

match-cardsAquest joc requereix una preparació prèvia per part dels adults. Es retallen fotografies o dibuixos d’alguna revista infantil (es poden enganxar en una cartolina) i després es retallen paraules que descriguin les imatges escollides. Es barregen les paraules i el nen o la nena ha de triar la paraula adequada a la imatge que veu fins a completar totes les paraules. En cas de dubte, se’ls pot donar un cop de mà per completar la seqüència.

 

word-huntEs necessita una cartolina gran que es dividirà en dues parts. A la part esquerra els nens han d’escriure les 26 lletres de l’abecedari en anglès. Després s’agafa una revista infantil i cada nen, per torns, ha de buscar una paraula que comença per la lletra corresponent. Es comença per la A i es continua fins a completar l’alfabet. Un cop trobada la paraula, es retalla i s’enganxa a la cartolina a la banda de la lletra que han escrit a del principi.

 

Jocs de taula en anglès

Hi ha molts jocs de taula pensat per aprendre anglès mentre es juga.

Orchard Toys té una col·lecció molt interessant per aprendre l’alfabet, la llista de la compra, l’hora o “Match and Spell” (Jugar i lletrejar).

Pictionary: Aquest joc de taula és una manera divertida de repassar vocabulari en anglès. Us recomanem el  Pictionary Junior per jugar amb els petits de casa.

La col·lecció “PLAY AND LEARN” de Kids&Us. Kids & Us us ofereix la possibilitat de comprar jocs de taula pensats per als més petits (entre 2 i 4 anys) com el de “Betty Sheep: Play with Animals” o fins i tot per als nadons entre 9 i 24 mesos com el “Bed Time & Bath Time Trencaclosques “. Es poden jugar amb o sense el Talking Pen. Aquest dispositiu està dissenyat especialment per Kids & Us per ajudar-los amb la pronunciació.

playnlearn

Jocs en anglès online

La pàgina web de Barri Sèsam té moltíssims jocs com “Spot the Animals” o “Super Elmo ‘s ABC Jump” amb els quals s’entretindran a la vegada que aprenen anglès. Per als nens que ja dominin l’idioma, us recomanem la pàgina de National Geographic Kids on trobaran jocs i altres entreteniments molt interessants i educatius.

Una altra web molt interessant és la pàgina CBeebies de la BBC, plena de jocs d’entreteniment com trencaclosques, jocs de pintar i idees per fer manualitats durant les vacances o els caps de setmana.

Ens agradaria comentar una qüestió important. Si en els jocs que us hem proposat participen nens de diferents edats, seria recomanable que els majors aprenguin a respectar que els petits necessitin més temps quan arriba el seu torn. No es tracta de veure qui és el millor, sinó que tots gaudeixin jugant. Així evitarem que els petits es frustrin perquè els grans sempre guanyen. Podem canviar les regles de joc i adaptar-les a les edats i nivells dels nens que estan jugant en aquell moment.

La importància del joc en l’aprenentatge

Utilitzar el joc com a mètode d’aprenentatge és una de les bases de l’Educació Positiva. Educar en positiu vol dir promoure les emocions positives, reconèixer els èxits en lloc dels fracassos i crear un ambient d’optimisme per reforçar l’autoconfiança i la seguretat dels nens i les nenes.

Ja hem vist la importància de el joc en el desenvolupament físic i emocional de les nostres filles i dels nostres fills. Què passa quan els nens i les nenes aprenen jugant?

Accepten i aprenen dels seus errors

Quan es permet a l’infant el joc lliure, ha de prendre les seves pròpies decisions. La por a les repercussions d’una decisió incorrecta, es minimitzen perquè és un joc.

Equivocar jugant és una forma natural i desenfadada d’aprendre a enfrontar-se i gestionar situacions complicades. Això els ajuda a augmentar la confiança en si mateixos i a perdre o disminuir la por a fallar.

Assimilen millor els conceptes teòrics

El joc és una de les millors formes per posar en pràctica tota la teoria apresa, perquè el joc converteix l’aprenentatge en quelcom divertit. No és el mateix aprendre anglès amb avorrides fitxes de gramàtica que sent membres actius d’un joc en què ells mateixos es marcaran les seves regles i les seves metes. A més, el joc és una cosa innata en els més petits, juguen per pur plaer, així doncs, hem d’aprofitar està predisposició a el joc per emprar-lo com una eina que els ajudi a desenvolupar habilitats psicomotores, afectives i socials. Si les fitxes de gramàtica s’allunyen del món natural dels nens i nenes, el joc és el seu entorn natural.

guerra-cojines

Els jocs augmenten el desenvolupament cognitiu

La paraula “cognitiu” es refereix a tot el que té a veure amb els coneixements que el nen i la nena disposen gràcies a les seves experiències i a el procés d’aprenentatge.

Quan els nens aprenen jugant han de recordar, comprendre i reflexionar sobre el que s’ha après per resoldre situacions de el joc. Amb el joc, doncs, estimulem la memòria, la imaginació, la concentració, la creativitat i el raonament lògic.

Aprendre jugant estimula el desenvolupament afectiu

El joc estimula la companyia i el treball en equip. Si els nens i les nenes aprenen jugant augmenta l’autocontrol, es fomenten les habilitats socials com la resolució de conflictes i les habilitats comunicatives. I no menys important per als tímids, ¡es perd la vergonya! Com s’han de respectar les normes de el joc, s’afavoreix el respecte als altres i a les regles.

I per últim i més important, el joc fa als nens i les nenes feliços!

Tots hauríem de jugar

De totes les definicions de la paraula jugar, els nens i les nenes l’entenen com el fet de realitzar alguna cosa amb alegria per badar, però també serveix per incrementar o desenvolupar capacitats.

Tots els infants haurien de jugar i, per què no, també els adults. Jugar és un instint bàsic per aprendre. El nostre cervell està programat per aprendre mitjançant el joc. Les nostres filles i els nostres fills petits es passen el dia jugant o pensant en el moment en què podran jugar. Amb el joc experimenten, creen, interactuen amb altres persones i assumeixen rols per “practicar” els papers d’adults.

Pot passar que en algun moment els nostres fills i filles no sàpiguen a què jugar i que acudeixin a nosaltres perquè els donem pistes o perquè juguem amb ells. Les mares i els pares hem de recuperar l’infant que portem dins i tornar a jugar amb els nostres petits. Els jocs actius i imaginatius, encara que puguin semblar rudes i facilitin caigudes i cops, contribueixen enormement al seu desenvolupament físic i mental.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>