Beneficis dels llibres en anglès per a nens i nenes

Fomentar l’hàbit de la lectura en els nostres fills i filles és una de les millors inversions que podem fer per al seu desenvolupament intel·lectual. Si a més llegeixen en anglès, estem consolidant les bases per reforçar la seva comprensió lectora per ampliar el seu vocabulari i per assimilar amb major facilitat les normes ortogràfiques.

Us explicarem un secret. Sabeu què passa quan els nostres petits comencen un conte? Si la història connecta amb ells o elles, o viceversa, els infants es posaran a la pell dels personatges: sentiran la seva alegria, tristesa o sorpresa. Això és, ni més ni menys, que l’empatia, un dels pilars per al desenvolupament del seu futur caràcter com adults.

A més, com que els llibres acostumen a tenir una estructura (principi, nus i desenllaç), els nens i les nenes que llegeixen amb freqüència estan acostumats a estructurar el seu pensament de forma ordenada, relacionant, així, causa i efecte. Quan siguin adults, aquesta habilitat els ajudarà a analitzar la realitat de manera objectiva i tenir un esperit crític davant de qualsevol informació.

Quins beneficis té la lectura de llibres en anglès?

Hem pogut observar que, en general, la lectura és molt positiva per als nostres fills i filles. Llegir llibres en anglès és una manera fantàstica de reforçar vocabulari i aprendre ortografia de forma natural, factors que facilitaran que el domini de la llengua quan siguin adults.

Els llibres en anglès aporten molts aspectes positius. A continuació, us fem un llistat de set beneficis de la lectura a l’hora d’aprendre un idioma.

  1. Aprendran a escriure correctament: el teu fill o filla s’acostumarà a veure les paraules escrites i sense adonar-se’n, en memoritzarà l’ortografia.
  2. Tindran un vocabulari més ampli i l’aprendran molt més ràpid.
  3. Coneixeran expressions noves.
  4. Pronunciaran correctament, en especial amb els llibres de la col·lecció Listen and Play per als més petitons o les aventures de la Gina Ginger, que podreu trobar a la nostra recepció. Amb l’ajuda del dispositiu Talking Pen a més, podran aprendre la pronúncia correcta de cada paraula.
  5. Assimilaran les normes gramaticals amb més facilitat.
  6. Tindran millor comprensió lectora.
  7. Tindran més interès en aprendre i perfeccionar l’idioma.

Com podem estimular la lectura de llibres en anglès?

Per tal que els nostres petits i petites s’acostumin a llegir en anglès, primer els hem d’inculcar l’hàbit de la lectura. I hem de començar amb l’exemple. Si nosaltres gaudim llegint, els nens i nenes, grans imitadors, també s’interessaran perquè els picarà la curiositat. Procurem també regalar llibres: pels aniversaris, per Sant Jordi, per Nadal, etc. qualsevol excusa serà bona perquè la biblioteca infantil vagi creixent.

També cal establir una rutina diària. Si els nens i nenes s’acostumen al moment del conte abans de dormir o abans de la migdia, serà un moment d’intimitat genial per a compartir amb ells.

_VD87241

Divertir-se llegint llibres en anglès

La lectura ha de ser una diversió, no una obligació. A més, és recomanable crear un entorn adequat perquè puguin concentrar-se en la lectura, en silenci i sense distraccions.

Respecteu el seu criteri a l’hora d’escollir un conte. Hi ha tants temes i tòpics com contes: segur que els vostres infants trobaran aquell que millor connecti amb els seus interessos. I sí, a més, podem animar-los a imaginar formes diferents d’acabar la història o expressar la seva opinió sobre els personatges. Aquest truc és molt útil per reforçar la seva atenció a la història si estem llegint en veu alta.

Llegir llibres en anglès és una manera magnífica de reforçar l’aprenentatge de l’idioma. A Kids&Us disposem d’una línia editorial agrupada per grups d’edat perquè us resulti més senzill trobar títols adequats per a l’edat dels vostres fills i filles. No dubteu en informar-vos a la recepció del nostre centre.

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>