Cançons infantils en anglès per a tota la família

Quan parlem de bebès i de música ens ve al cap molts vídeos de nens i nenes petits imitant estrelles del pop davant del televisor. Ens encanten i ens agrada compartir-ho a les xarxes socials.

Però, algun pare o mare s’ha preguntat algun cop per què ho fan? Ho fan només per imitació o es tracta d’una reacció primària a la música? Quin paper juga la música en la vida dels nostres fills i filles? Quin valor pedagògic té? Són moltes preguntes que ens serviran per introduir la importància de les cançons per reforçar l’aprenentatge de l’anglès.

Com desenvolupen els nostres infants el sentit musical?

Els humans tenim un sentit innat per la música. Naixem amb ell. La prova és que tots els pares i mares hem vist que el nostre bebè de 8 mesos escolta amb atencó si li cantem una cançó de bressol. Amb un any i mig, alguns comencen a ballar en escoltar la cançó que els agrada. Altres repeteixen el ritme o entonació de les cançons que escolten.

Als dos anys el bebè és conscient del seu cos i de les seves habilitats: caminar i ballar són formes d’expressar el sentit del ritme que es va desenvolupant en el seu petit cervell. El vostre petit geni s’interessa pels instruments, en especial els de percussió. Qui no ha acabat una mica boig amb els sons del tambor que l’àvia li va regalar al nostre futur bateria?

Als dos anys i mig ja són capaços de distingir la música del soroll i poden reconèixer algunes cançons senzilles. Des d’aquest moment fins als 5 anys, edat en què ja poden cantar melodies curtes, la memòria auditiva dels nostres fills i filles es va desenvolupament progressivament. Als 3 anys s’atreveixen amb algun petit fragment, i als 4 anys ja van afinant millor i poden cantar amb altres nens i nenes. És en aquesta edat quan ens els mengem a petons i els aplaudim després de cantar una nadala davant de tota la família.

Cantem en anglès?

Per a nosaltres és molt important el contacte diari amb un segon o tercer idioma en edats avançades. Si els nostres infants tenen accés a l’anglès d’una forma lúdica amb cançons, jocs o contes, interioritzen el vocabulari i les estructures gramaticals de manera natural.

Una idea magnífica per mantenir el contacte amb el nou idioma és tenir una playlist amb cançons infantils per entretenir els infants en els viatges en cotxe o posar música mentre es banyen. Per què no proveu d’afegir algunes cançons en anglès? Us recomanem que visiteu algun canal de YouTube o pàgina web com  Cocomelon o SuperSimpleSongs perquè els vostres infants puguin escollir aquelles que més els agradin. Totes elles estan animades amb dibuixos i lletra de la cançó va apareixent subtitulada. Els infants gaudiran molt amb elles i vosaltres podreu aprendre la lletra per cantar-la tots junts.

Algunes de les cançons més conegudes i que ens encanten són: “Twinkle, Twinkle, Little Star”, “Old McDonald Had a Farm”. “The Wheels on the Bus” o  “The A, B, C song”, amb la que repassaran l’abecedari de manera divertida.

A Spotify també podeu trobar diverses playlist amb cançons infantils en anglès com Nursery Rhymes ABCSuperSimpleSongs o la pròpia de Cocomelon, amb totes les cançons més conegudes. També Kids&Us té la seva pròpia playlist amb les cançons agrupades en àlbums classificats per edats perquè us sigui més fàcil escollir la més adequada per a la seva edat i nivell d’anglès del vostre fill o filla. Si voleu imprimir la lletra perquè us resulti més fàcil aprendre-les, les podeu trobar a la pàgina web conmishijos.

I si els vostres fills o filles estan aprenent algun instrument o tenen algun petit piano amb tecles de colors, a Pinterest podeu trobar les partitures de les cançons en anglès que més els agraden amb les notes codificades per colors. Si busqueu  “free color coded easy piano music sheets for kids” trobareu diverses recopilacions per imprimir. Així les podran aprendre a tocar mentre canten.

Com bé haveu vist, cantar en veu alta té grans beneficis físics i psicològics. No només per als nens i nenes, sinó també per als adults. I si, a més, ho fem en anglès, aprofitem per aprendre vocabulari i pronunciació.

Cantar en grup o en família reforça els vincles entre els seus components i fa que ens sentim en sintonia amb els que canten amb nosaltres. I pot ser un gran entreteniment per als viatges en cotxe; però això sí, el conductor sempre pendent de la carretera!

Enjoy!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>