Vídeos en anglès per aprendre els colors

Els vídeos en anglès són una eina fantàstica que els pares disposem per exposar de manera intensiva els nostres fills i filles a l’idioma quan són a casa. Les avantatges d’acostumar els infants a veure els seus dibuixos preferits en anglès són innumerables, però la principal és que estem aprofitant l’edat en la qual el cervell està més receptiu per aprendre idiomes.

Els nostres nens i nenes han nascut en una era digital amb una infinita quantitat de recursos per aprendre anglès que estan disponibles a la xarxa amb un simple clic. Com a pares ho tenim ben fàcil per “viure en anglès” a casa. S’ha comprovat que quan els infants estan exposats a l’idioma des de ben petits, són capaços d’aprendre’l sense adonar-se’n.

 

Aprofitar l’etapa de desenvolupament del llenguatge per aprendre anglès

Aquesta etapa meravellosa de desenvolupament del llenguatge s’inicia en els primers mesos de vida dels infants. Cada dia els seus cervells fan milers de connexions per memoritzar les paraules que no coneixen i relacionar-les amb el context en què les han escoltades. No són conscients de l’idioma, solament aprenen la paraula i la utilitzen. Als tres o quatre anys ja fan servir una mitjana de mil paraules que han escoltat de la família, a la guarderia o de la televisió.

És curiós observar com en les famílies en què els progenitors parlen diversos idiomes als seus infants, el vocabulari dels bebès alterna ambdós idiomes sense distinció. No serà fins els quatre o cinc anys que seran capaços de fer diferències entre aquests dos idiomes. Llavors, per què no aprofitem aquesta etapa en la qual s’està desenvolupant l’àrea del cervell relacionada amb la llengua per reforçar l’aprenentatge de l’anglès de manera natural com si fos la seva llengua materna?

És bo que els pares exposin els seus fills i filles al nou idioma el màxim de temps possible, començant en aquestes primeres etapes i continuant durant tota la seva escolarització. L’aprenentatge d’una llengua no s’acaba mai, ni tant sols quan som adults. És important que els nens i nenes continuïn amb aquesta costum a mesura que van creixent. Està demostrat que els infants que veuen dibuixos animats en anglès tenen major comprensió oral d’aquesta i la parlaran amb major fluïdesa.

No obstant, els pediatres i pedagogs recomanen esperar fins als dos anys per exposar els nostres infants als estímuls visuals de tablets i televisors. Quant a l’exposició en anglès a aquestes edats, us recomanem que escolliu vídeos curts que pugueu veure amb ells i elles cada dia. Sempre és més convenient el contacte diari amb l’idioma –us recomanem no més de 10 minuts al dia– que vídeos molt llargs un cop a la setmana.

La importància dels vídeos en anglès per aprendre

És un fet que tots els nens i nenes sentin fascinació pels dibuixos animats. I nosaltres, pares o mares, tenim una quantitat immensa de recursos disponibles que ens poden ajudar en la formació dels més petitons. Que fàcil aprofitar aquesta immensa biblioteca visual per aprendre anglès!

No només podem trobar vídeos de Peppa Pig o de la Paw Patrol. Per als més petitons us recomanarem uns quants canals de vídeos en anglès per aprendre molt vocabulari i expressions.

L’aprenentatge dels colors i objectes que tenen un color determinant és molt estimulant durant les primeres etapes del desenvolupament infantil. Els vídeos per aprendre els colors en anglès introdueixen moltes expressions i estructures gramaticals que els més petits aniran integrant de forma natural.

Aquesta etapa d’aprenentatge dels colors la podem començar des de ben jovenets. A partir dels nou mesos d’edat, els nens i nenes ja són capaços d’estar-se quiets mirant un conte amb la mare o el pare, i observar els colors i les formes dels objectes que anem nombrant.

A partir dels dos anys podem introduir els vídeos educatius que trobarem en plataformes digitals com YouTube per començar la immersió lingüística en anglès. Són vídeos de dibuixos animats, alguns amb cançons encomanadisses que els encantaran. Segur que més d’un acabarà movent el seu cos al ritme de les cançons!

Alguns canals de YouTube per aprendre els colors

Peppa Pig Official Channel a YouTube: comencem amb la Peppa perquè continua sent l’estrella amb els més petits. En el canal oficial en anglès podreu trobar un recopilatori de dues hores de vídeos on, a més d’aprendre els colors, aprendran les seves primeres frases i expressions en anglès. Es diu Peppa Pig Episodes – Learn the colours.

Busy Beavers: en aquest canal podreu trobar molts vídeos educatius en diferents idiomes. Us recomanem Vol.1 Colors. És un vídeo de 30 min amb diferents formats per aprendre els diferents colors, red d’apple, yellow de lemonorange de carrot fox. Alguns són amb música i d’altres no, però tots estan pensats perquè els més petitons puguin aprendre els colors i expressions mentre s’entretenen.

Super Simple Songs: aquest canal de YouTube té moltíssims vídeos educatius amb música. Només heu de posar en el buscador del canal la paraula colours i us apareixerà tota la llista dels vídeos per aprendre tot allò relacionat amb el món dels colors en anglès. Us recomanem la cançó “Red, Yellow, Green, Blue”  per als més petits, però segur que en trobareu d’altres vídeos que us encantaran.

Dins el canal Natural English, a més de vídeos per aprendre els colors, hem trobat una joia: “Twinkle Twinkle Little Star”, una de les cançons de cuna més populars en el món anglosaxó que s’ha convertit en una nadala ben coneguda, però aquest cop adaptada a l’aprenentatge dels colors. És perfecta per als bebès perquè la cançó és lenta i els dibuixos són estàtics.

Aquesta és la nostra proposta, però segur que trobareu més vídeos educatius a Internet. Us animem a començar el més aviat possible amb aquesta costum de veure vídeos en anglès. En aquesta entrada us recomanem vídeos per aprendre els colors, però en aquests canals podeu trobar sobre qualsevol tema que us pugui interessar: l’abecedari, els números, les formes…

10 minuts d’anglès al dia serà un dels millors hàbits que podeu adoptar per reforçar l’aprenentatge de l’idioma dels vostres fills i filles.

Comencem demà?

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>